Ухапшене двије особе, заплијењено око 400 грама наркотика

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА – Припадници Полицијске управе Бањалука у оквиру акције на сузбијању злоупотребе дрога ухапсили су Л.И. и М.Г. из Бањалуке и заплијенили 362 грама марихуане и 12 грама спида.

Како незванично сазнајемо осумњичени су изнајмљивали стан на дан гдје су наркотике препакивали и продавали.

Извор близак истрази је рекао да су осумњичени у том стану и другима, међу којима су били малољетници давали дрогу да уживају.

Из Полицијске управе Бањалука саопштено је да је акција у којој су ухапшени Бањалучани спроведена 9. новембра.

Истакли су да лица Л.И. и М.Г. сумњиче да су починила кривична дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога и омогућавање уживања опојних дрога.

- На основу наредбе Основног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, 10. новембра извршен је претрес на једној локацији на подручју Бањалуке којом приликом је пронађено и одузето око 362 грама зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, око 12 грама бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу спид. Пронађена је импровизована цигарета тзв. џоинт са траговима сагоријевања у којој се налазила одређена количина зелене биљне материје која изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, затим дигитална вага- стоји у саопштењу.

Додаје се да су пронађена и два мобилна телефона, мрвилице и око 1 030 КМ, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведених кривичних дјела.

- Након комплетирања и документовања предмета, против лица Л.И. и М.Г. слиједи подношење извјештаја о почињеним кривичним дјелима Окружном јавном тужилаштву Бањалука. Одређене оперативне активности су у току, а све мјере и радње предузимају су под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука-наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана