Жена из Хрватске ухапшена због крађе 2.000 KМ: Пронашла скривени кључ, па ушла у кућу и узела новац

Јасмина Салопек
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Весна А. (28) из Хрватске ухапшена је због сумње да је из једне куће у Новој Тополи украла око 2.000 марака, сазнаје "Глас Српске".

Како незванично сазнајемо она се у то мјесто доселила прије мјесец, али није јасно зашто јер, како нам је потврђено, није била запослена нити је имала родбине у близини. Терете је да је пронашла скривени кључ на улазу у кућу из које су власници били одсутни, те ушла и украла новац.

Полицајци Полицијске управе Градишка у понедјељак су је идентификовали и ухапсили због сумње да је починила кривично дјело крађа.

- Полицисјкој станици Нова Топола у суботу, 5. фебруара око 18.35 часова пријављено је да је непосредно прије пријаве из куће приватног власништва у мјесту Нова Топола код Градишке отуђено  2.000 КМ. Радећи на расвјетљавању случаја, полицијски службеници су оперативним радом на терену дошла до сазнања да је В.А. извршила кривично дјело тешка крађа на начин да је пронашла сакривени кључ на подручју око улаза у кућу становања оштећене, ушла у унутрашњост и из исте отуђила новац - наводи се у саопштењу полиције.

Како додају, на основу наредбе Основног суда у Градишци, извршен је претрес куће у Новој Тополи коју користи осумњичена, а у којој су пронађени и одузети предмети који могу послужити као доказ о почињеном кривичном дјелу. Сазнајемо да је нађена одређена количина новца и мобилни телефон за који се сумња да је купљен украденим новцем.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштава у Бањалуци који је наложио да се осумњичена испита на наведене околности, те да се по комплетирању и документовању предмета достави извјештај о почињеном кривичном дјелу. Она ће бити предата у надлежност Министарства сигурности БиХ- Служба за странце.

Полицисјка управа Градишка апелује на грађане да заштите своју имовину, та да не остављају кључеве испод отирача, у обући, саксијама за цвијеће јер криминалци итекако знају за скривање кључева на наведеним мјестима. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана