Ухапшенa три лица у Бањалуци, претреси и на Тржници

Н.Томашевић
Ухапшенa три лица у Бањалуци, претреси и на Тржници

БАЊАЛУКА - Три лица лишена су слободе на подручју града Бањалука у наставку оперативне акције "Кингс" због сумње да су извршила кривична дјела организовани криминал у вези са недопуштеним прометом акцизних производа, те недопуштеном трговином.

У току су претреси на више локација на подручју Бањалуке и Српца, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске. 

Незванично сазнејамо да су претресени поједини штандови на бањалучкој "Тржници".

Ова лица су лишили слободе полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Активности се реализују под надзором Тужилаштва БиХ и према наредбама Суда БиХ.

Акција "Кингс" започела је у јулу када су ухапшени помоћник командира Јединице Граничне полиције БиХ у Требињу Благоје Миловић и Ивица Баго. Tадашњи замјеник директора СИПА Зоран Галић, који је такође обухваћен акцијом,  на дан акције побјегао у Хрватску и још није доступан правосудним органима. Недавно је жупанијски суд у Сплиту донио рјешење да за сада нема основа да се Галићу одреди истражни притвор нити да он буде изручен властима у БиХ.

Током ове акције након неколико дана на основу потјернице ухапшен је Синиша Црногорац који је пао на граничном прелазу "Клобук".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана