Ухапшена шесточлана група провалника

Г. Обрадовић, . Томашевић
Ухапшена шесточлана група провалника

БИЈЕЉИНA - Због сумње да су починили више провалних крађа, бијељинска и полиција Брчко дистрикта ухапсиле су и предале надлежним тужилаштвима шест особа, док се за седмим лицем још увијек трага.

"Глас Српске" сазнаје да је бијељинска полиција ухапсила Мирослава Новаковића, званог Лекин, из Велике Обарске, Дејана Преловца из Бијељине, Далибора Трифковића, званог Дали, из Зенице, Срећка Симића, званог Ћоро, из Бијељине и Срђана Ранкића из Бијељине, а полиција Брчко дистрикта Бранислава Тркуљу, званог Тетак, из Јајца.

Хапшење ове криминалне групе обављено је 19. и 20. јануара, а већина њих је и раније осуђивана за иста или слична кривична дјела.

Начелник Одјељења за спречавање општег криминалитета у ЦЈБ Бијељина Дарко Коврлија рекао је новинарима у Бијељини да је акција изведена под надзором бијељинског Окружног тужилаштва.

Он није хтио да потврди идентитет ухапшених, али је истакао да су сви осумњичени да су у протеклих пет мјесеци починили 17 тешких крађа и прибавили имовинску корист већу од 100.000 марака.

- Један члан криминалне групе , Р. П. из Бијељине, је у бјекству а ухапшена лица су предата Окружном тужилаштву -  казао је Коврлија.

Он је објаснио да су лопови крађе чинили користећи одсуство укућана, а претходно би прибављали податке о имовинском стању.

- Насилно су улазили у куће и крали новац, златни накит и друге драгоцјености те их продавали на подручју Србије. Од 17 тешких крађа у протеклих  пет мјесеци, девет је почињено у граду, четири у Дворовима код Бијељине и четири у Великој Обарској код Бијељине - појаснио је командир Полицијске станице Бијељина Јовица Василић.

У бијељинском Основном суду јуче нису могли да одговоре на питање да ли је ухапшеним лицима одређена мјера притвора.

Пљачка

Непознати лопови су 20. јануара опљачкали кућу власништво Чедомира Шиљка у Угљевичкој Обријежи код Бијељине и украли 21.000 марака.

- Увиђајем је утврђено да су за сада непознати починиоци у кућу провалили кроз прозор и однијели новац - рекао је портпарол ЦЈБ Бијељина Драгомир Перић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана