Ухапшена позната пјевачица због помагања члану Шкаљарског клана

Н. Томашевић
Ухапшена позната пјевачица због помагања члану Шкаљарског клана

 СОКОЛАЦ - Огњен Одовић из Сокоца и пјевачица Верена Церовина ухапшени су због скривања познатог кримналца Огњена Орашанина званог Орас, потврђено је Гласу Српске.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске, наводећи иницијале, саопштено је са су они ухапшени јуче.

Навели су да су акцију хапшења извели службеници Управе за организовани и тешки криминалитет  у сарадњи са припадницима Полицијске управе Источно Сарајево

- Слободе су лишени О.О. са Сокоца и В.Ц. из Сарајева због постојања основа сумње да су починили кривично дјело организовани кримина и кривична дјела помагање починиоцу кривичног дјела- стоји у саопштењу.

Додали су да су приликом лишења слободе од лица су одузети предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

- Наведена лица се сумњиче да су кривично дјело извршила пружањем помоћи у сакривању О.О. из Сокоца, за којим је била расписана потјерница, иначе припадника Шкаљарског клана- пише у саопштењу.

Како се даље наводи након извршене криминалистичке обраде исти бити предати Тужилаштву БиХ уз извјештај о учињеном кривичном дјелу.

Подсјећамо, Орашанин је ухапшен у Сарајеву на основу међународне потјернице која је за њим расписана 23. марта 2023. године. У бјекству се налазио од децембра 2022. године када је избјегао хапшење у акцији ”Шакал” коју су спроводили МУП Републике Српске и Тужилаштво БиХ.

Тужилаштво БиХ на Орашанину на терет ставља да је од 26. новембра 2020. до 22. јануара 2022. године као организатор групе, којој је приступило више особа, починио кривично дјело организовани кримина у вези са трговином дроге.

- Основана сумња произилази из анализе садржаја остварених комуникацијом путем ”Скај” апликације из које се види да је Орашанин, заједно са члановима групе, у више наврата организовао трговину опојном дрогом кокаин из Белгије и да ју је продавао на територији БиХ и Хрватске, рекао је предметни тужилац на једном од рочишта.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана