Ухапшена особа повезена са нападачем из Београда

GS
Foto: Arhiva

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да је у Београду ухапшено још једно лице због сумње на терористичко удруживање.

„У Београду је ухапшено још једно лице због сумње на терористичко удруживање. Ријеч је Игору Деспотовићу из Београда, рођеном 1999. године, који је прије двије године већ хапшен због тога што је био администратор више милитантних група на интернету које су позивале на џихад“, навео је Дачић.

„Поступак против њега се и даље води, а он је пуштен из притвора. Он је послије тога наставио комуникацију са екстремистима, тако да је свакодневно имао комуникацију са убијеним терористом Жујовићем, због чега се сумња да је директно учествовао у логистичкој подршци и организацији овог терористичког акта“, рекао је Дачић.

Акција полиције се наставља на више локација у Србији, изјавио је министар Дачић, преноси Блиц.

Подсјећамо, данас је око 11 часова испред Амбасаде Израела дошло до напада на жандарма Милоша Јевремовића (34), у ком је нападач, иначе конвертит у ислам и вехабија, из торбе извадио самостријел и испалио га у жандарма, који је, иако тешко рањен, узвратио ватром и ликвидирао нападача.

Нападач је иначе из Младеновца, али је промијенио пребивалиште и живио је у Новом Пазару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана