Ухапшена два лица због кријумчарења миграната

Срна
Ухапшена два лица због кријумчарења миграната

ВЕЛИКА КЛАДУША- Припадници Агенције за истраге и заштиту (Сипа) БиХ током претреса на подручју Велике Кладуше пронашли су 26 миграната и ухапсили два лица.

У оквиру оперативне акције „Мароко“ ухапшена су два држављанина БиХ због постојања основа сумње да су починила кривично дјело организовање групе или удружења за кријумчарење миграната и кријумчарење људи.

Поступајући према наредби Суда БиХ, припадници Сипе извршили су претресе на три локације у Великој Кладуши и у једном стамбеном објекту открили 26 миграната, од којих је троје дјеце, и на тај начин спријечили илегално кријумчарење, рекао је Срни портпарол Сипе Лука Миладиновић.

Он је навео да су привремено одузети мобилни телефони, пословна документација, уплатнице из банака, разне евиденције, те други предмети који ће послужити као доказ у даљем кривичном поступку.

У току је криминалистичка обрада осумњичених у полицијској станици у Великој Кладуши, након чега ће о њиховом даљем статусу одлучити Тужилаштва БиХ.

Ове активности спроведене су у сарадњи са Службом за послове са странцима и Министарством унутрашњих послова Унско-санског кантона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана