Ухапшена два држављанина Србије због кривотворења новца

Срна
Ухапшена два држављанина Србије због кривотворења новца

БИЈЕЉИНА - Два држављанина Србије ухапшена су у Јакешници, општина Модрича, због сумње да су на бензинској пумпи у Бањалуци размијенила 5.000 фалсификованих евра у конвертибилне марке.

Радник бензинске пумпе је надлежној полицијској станици јуче у 13.05 часова, пријавио да су око 12.20 часова на бензинску пумпу дошла два, њему непозната лица, са путничким возилом "хјундаи" која су тражила да им размјени 5.000 евра у КМ, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.


Радник је новац размијенио, те им је за наведени износ дао 9.750 КМ, а накнадном провјером је утврдио да је ријеч о фалсификованим новчаницама у апоенима од 200 евра.

Бањалучка полиција је у сарадњи са полицијским службеницима из Добоја ухапсила јуче у
15.30 часова два држављанина Србије чији су иницијали С.Г. и М.Ш. због постојања сумње да су починила кривично дјело кривотворење новца.

На основу наредбе судије за претходни поступак Суда БиХ, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Тужилаштва БиХ, извршени су претреси путничког возила "хјундаи" и покретних ствари која су ова лица користила, и том приликом је пронађен и одузет новац у укупном износу од 9.600 КМ, као и спорне новчанице у укупном износу од 5.000 евра.

Након завршене криминалистичке обраде, те комплетирања и документовања предмета, лица С.Г. и М.Ш. биће предата у надлежност Тужилаштва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана