Ухапшена четири "перача" новца, пронађено скоро 700.000 КМ!

Небојша Томашевић
Ухапшена четири "перача" новца, пронађено скоро 700.000 КМ!

БАЊАЛУКА – Мирослав Јекић, Млађен Васић, Горан Николић и Јован Стевановић из Бијељине ухапшени су због сумње да су се бавили недопуштеном трговином и прањем новца, а код њих је пронађенo око 690.000 КМ у разним валутама.

Како је саопштило Министарство унутрашњих послова Републике Српске ухапшени, наводећи иницијале, ухапшене  терете да су починили кривична дјела прање новца и недопуштена трговина по Кривичном закону БиХ.

- У оквиру акције на подручју Бијељине и Бањалуке обављено је шест претреса кућа, станова и превозних средстава које користе наведена лица. Том приликом је пронађена и одузета већа количина новца и то: 276.000 швајцарских франака, 30.000 америчких долара, 48.605 КМ 8.735 евра и 264.500 српских динара, два уређаја за бројање новца, телефони, роковници и други предмети.

Претреси су урађени по наредби Суда БиХ -наведено је у саопштењу МУП-а РС. Истиче се да су акцији хапшења спровели припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС под надзором Тужилаштва БиХ

- Након документовања и комплетирања предмета надлежном Тужилаштву ће бити достављен извјештај о извршеним кривичним дјелима – стоји у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана