Браћа ухапшена због туче: Један напао конобарицу, други вријеђао полицију

Н.Т.
Браћа ухапшена због туче: Један напао конобарицу, други вријеђао полицију

БАЊАЛУКА - Браћа С. Ц. (42) и Д. Ц (39) из Бањалуке ухапшени су због сумње да су напали госта једне кафане у бањаучком насељу Лазарево, након чега је Д.Ц. насрнуо на конобарицу, а С.Ц вријеђао полицију, потврђено је "Гласу Српске".

Како је саопштено из Полицијске управе Бањалука све се десило јуче пет минута иза поноћи, а тестирањем на наркотике код С. Ц. је утврђено присуство метадона у организму.

Према нашим информацијама браћа су прво напала једног госта локала и тада их је конобарица раздвојила како би прекинула напад.

- Тада је Д. Ц. ударио њу и отишао из кафане у којој је остао његов брат С.Ц. Конобарица је  позвала полицију и све пријавила, а по доласку патроле С.Ц. је вријеђао полицајце и одбио алкотестирање иако је био  пијан - рекао је извор близак истрази.

У Полицијској управи Бањалука су рекли да Д.Ц. терете да је починио кривично дјело тјелесна повреда и прекршај туча и физички напад из Закона о јавном реду и миру. Како су навели,С.Ц. терете за почињене прекршаје туча и физички напад  и ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција.

- Лице Д.Ц. је осумњичено да је 18. јануара око пет минута након поноћи физички напало радницу угоститељског објекта у Бањалуци, која је покушала да спријечи  Д.Ц. и С.Ц. у даљем физичком нападу на једну особу. Приликом лишења слободе, лице С.Ц. је вријеђало полицијске службенике, те се оглушило на законито издато наређење полицијских службеника. Наведено лице је одбило да се подвргне испитивању на присуство алкохола у организму, а извршеним испитивањем на присуство опојних дрога, утврђено је присуство опојне дроге метадон - појаснили су у полицији.

Нагласили су да је оштећеним лицима, као и лицу С.Ц.  указана љекарска помоћ у Служби хитне медицинске помоћи Бањалука.

О свему наведеном је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана