Ухапшен због разбојништва над католичким свештеником у Какњу

Срна
Ухапшен због разбојништва над католичким свештеником у Какњу

ЗЕНИЦА - Сарајевска полиција ухапсила је Луку Чокару /22/ из Какња осумњиченог за разбојништво над католичким свештеником цркве Светог Петра и Павла у Какњу, речено је Срни у Министарству унутрашњих послова /МУП/ Зеничко-добојског кантона.

Портпарол кантоналног МУП-а Елведин Фишек рекао је да је Чокара, за којим је била расписана потјерница, ухапшен синоћ у 21.15 часова у Сарајеву, након чега је предат службеницима МУП-а Зеничко-добојског кантона, а након криминалистичке обраде ће уз извјештај бити предат тужилаштву.

У оквиру оперативних активности у Сарајеву припадници МУП-а Зеничко-добојског кантона су у четвртак, 28. септембра, у сарадњи са службеницима МУП-а Кантона Сарајево према наредби Кантоналног суда у Зеници, извршили претрес стамбених објеката и возила које користи Чокара и том приликом пронашли одређен износ новца, накит, дукате и кутију са натписом "Власништво Жупе Какањ", саопштено је јуче из МУП-а Зеничко-добојског кантона.

Маскирани разбојник је 2. септембра увече у просторији жупне куће у Жупи Светих Петра и Павла у Какњу везао свештеника Жарка Вујицу, те уз пријетњу ножем отео новац и златни накит.

Вујица је рекао да је разбојник украо новац који је нашао код њега и у канцеларији, а потом му поново ножем запријетио да не јавља полицији и да не устаје са пода сат времена јер ће га у противном неко убити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана