Ухапшен због пријетњи предсједнику риболовног друштва из Градишке

Јасмина Салопек
Ухапшен због пријетњи предсједнику риболовног друштва из Градишке

ГРАДИШКА- Владо Бубић (57) из Градишке ухапшен је због сумње да је пријетио предсједнику спортског риболовног друштва из Градишке, сазнаје "Глас Српске".

Из Полицијске управе Градишка саопштили су, наводећи иницијале, да им је случај пријављен у суботу око 12 часова када се све и десило.

- Полицијској управи Градишка пријављено је да је предсједника спортског риболовног друштва из Градишке вербално напао В. Б. из Градишке упућујући му пријетње опасне по живот- наведено је у саопштењу полиције.

Додају да су полицајци доласком на лице мјеста пронашли и ухапсили осумњиченог Бубића који је приликом хапшења поцијепао мајицу коју је имао на себи и тиме починио прекршај из Закона о јавном реду и миру-свађа, вика вриска и безобзирно понашање, због чега му је уручен прекршајни налог. Према незваничним информацијама, Бубић је напао предсједника риболовног друштва "Амур" из Градишке.

Из полиције су још саопштили да је на основу наредбе надлежног суда  извршен претрес куће и пратећих објеката које Бубић користи.

- Том приликом су пронађене и одузете пушке и муниција, а које ће послужити као доказ у кривичном поступку- појаснили су у полицијској управи. Осумњичени је регистровани ловац и на своје име има регистровану и ловачку пушку која је такође одузета, као и оружани лист.

Како су у полицији рекли, против Бубића слиједи и подношење захтјева за покретање прекршајног поступка надлежном суду јер није обезбједио и адекватно чувао ловачке пушке како је прописано законом. О свим околностима упознат је дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се Бубић након испитивања пусти на слободу, те против њега у редовној процедури достави извјештај о кривичним дјелима угрожавање сигурности и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана