Ухапшен због пријетњи полицији на Фејсбуку

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА - Полиција у Градишци идентификовала је и ухапсила Б.К. из Бањалуке, који је пријетио полицији на друштвеној мрежи "Фејсбук", саопштено је из Полицијске управе Градишка.

У саопштењу се наводи да су службеници Одјељења криминалистичке полиције дошли до сазнања да Бањалучанин на свом профилу на "Фејсбуку" пише статусе у којима упућује озбиљне пријетње полицијским службеницима.

Б.К. је током саслушања признао да је наведене објаве писао због догађаја из 2008. године, када је са још четири лица починио више кривичних дјела, међу којима је насилничко понашање, напад на службено лице и тешка тјелесна повреда.

На расвјетљавању кривичних дјела из 2008. године радили су полицијски службеници тадашње Полицијске станице Градишка, те су по комплетирању предмета против лица Б.К. доставили извјештај надлежном тужилаштву.

О свим околностима упознат је тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио да се Бањалучанин након испитивања пусти на слободу, а да се у редовној процедури достави извјештај о почињеном кривичном дјелу угрожавање сигурности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана