Ухапшен због напада и пријетњи након саобраћајне незгоде

СРНА
Ухапшен због напада и пријетњи након саобраћајне незгоде

БАЊАЛУКА - Мушкарац чији су иницијали Ж.С. из Бањалуке осумњичен је да је након саобраћајне незгоде у Булевару Милутина Миланковића у том граду вербално и физички напао другог учесника незгоде, а потом упутио озбиљне пријетње лицу које је пријавило овај догађај.

Случај је пријављен полицији синоћ у 19.05 часова, а Ж.С, код којег је утврђено присуство алкохола од 1,08 промила, осумњичен је да је извршио кривична дјела тјелесне повреде и угрожавања сигурности, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука.

Полиција је синоћ у 22.40 часова, у мјесту Пријаковци лишила слободе лице из Бањалуке чији су иницијали В.С, јер је учествовало у саобраћајној незгоди са материјалном штетом, а утврђено је да има 1,92 промила алкохола у организму.

Припадници Полицијске станице Прњавор током викенда извршили су криминалистичку обраду над лицима из Прњавора чији су иницијали лица Д.Т. и Д.Ђ, осумњиченим да су починила кривично дјело тешка крађа, чиме је причињена материлана шета од 20.000 КМ.

Оштећено лице је у суботу, 30. априла, пријавило је да је из круга његове фирме у Прњавору непознати мушкарац отуђио дрвене оплате, те да је у претходних шест мјесеци, отуђена већа количина дрвених оплата, челични стубови, дрвене греде и други предмети, те да му је причињена штета од око 20.000 КМ.

Предузимањем оперативних мјера и радњи полиција је утврдила да се у везу са извршењем тог кривичног дјела могу довести лица Д.Т. и Д.Ђ. и у Прњавору је пронашла, изузела и оштећеном лицу вратила 17 дрвених оплата.

На основу наредбе прњаворског Основног суда, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног тужилаштва Бањалука, јуче је извршен претрес на једној локацији у Прњавору коју користи лице Д.Ђ. и том приликом је пронађено и одузето 36 дрвених оплата.

У току криминалистичке обраде од ових лица одузети су и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела тешка крађа.

Све мјере и радње предузете су под надзором дежурног тужиоца Окружног тужилаштва Бањалука.

Током викенда полиција је лишила слободе лице из Бањалуке чији су иницијали Л.Б. на основу централне потјернице, а због сумње да је починило кривично дјело разбојништво.

Лице Л.Б. је предато у надлежност полицијским службеницима Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Бањалука ради криминалистичке обраде.

Полиција је током викенда слободе лишила и лице из Челинца чији су иницијали Н.Ј. на основу централне потјернице, а због сумње да је починило кривично дјело насиље у породици.

Припадници Полицијске станице Прњавор током викенда искључили су из саобраћаја и санкционисали 16 возача због утврђене недозвољене количине алкохола у крви.

Током акције спроведене са циљем побољшања стања безбједности саобраћаја на подручју Прњавора алко-тестиран је 131 возач, а санкционисана су и два млада возача, односно возачи млађи од 21 године или са мање од три године возачког искуства, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука су током викенда, предузимајући мјере ради спречавања злоупотребе дроге, лишили слободе три лица због почињених прекршаја из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ и једно лице због почињеног прекршаја из Закона о производњи и промету дроге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана