Ухапшен због бацања бомби

Небојша Томашевић
Ухапшен због бацања бомби

ГРАДИШКА - Градишчанин М.П. ухапшен је због посједовањанаоружања и сумње да је бацио и актвирао двије бомбе на подручју тог града.

Како је саопштено из Полицијске управе Градишка њега терете за  да је починио кривична дјела изазивање опште опасности и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

- Оперативним радом на терену, полицијски службеници Полицијске управе Градишка, дошли су до сазнања да непознато лице код себе посједује више ручних бомби, те да се тренутно налази на подручју града Градишка.

Даљим радом полицијских службеника, идентификовано је лице М.П. из Градишке, које је код себе имало три ручне бомбе и неколико комада муниције, те је утврђено да је 06.01.2024. године  на подручју  града Градишка, активирао двије ручне бомбе - наведено је у саопштењ.

Додали су да је на основу усмене наредбе за претрес дежурног судије Основног суда у Градишци, извршен претрес куће, пратећих објеката и путничког аутомобила које поменуто лице М. п. користи, те су том приликом пронађене и одузете три ручне бомбе и више комада војне муниције.

Навели су да је  обавијештен је дежурни окружни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука који се изјаснио да се након комплетирања предмета достави извјештај о почињеним кривичним дјелима против лица М.П.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана