Ухапшен возач осумњичен да је усмртио тинејџера

Невена Рељић
Аутомобил осумњиченог
Foto: Глас Српске | Аутомобил осумњиченог

ПРИЈЕДОР - Приједорчанин Никола Ђурђевић (25) ухапшен је због сумње да је ноћас "аудијем" ударио петнаестогодишњака у Козарцу , након чега је побјегао у Лакташе док је малољетник подлегао повредама, потврђено је "Гласу Српске".

Несрећа се десила синоћ у мјесту Козарац код Приједора, на магистралном путу Приједор-Бањалука.

Полицијска управа Приједор саопштила је да је полиција данас ухапсила Н.Ђ. из Приједора, због постојања основа сумње да је 00.50 часова, учествовао у саобраћајној несрећи у којој је настрадао малољетни пјешак, а осумњичени побјегао.

- Оперативним радом на терену полицајци су идентификовали и ухапсили Н.Ђ. из Приједора, који се након саобраћајне незгоде "аудијем" удаљио са лица мјеста. Возило осумњиченог пронађено је на подручју општине Лакташи - наводи се у саопштењу.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Приједор, уз чију сагласност полицајци предузимају потребне мјере и радње на комплетирању и документовању предмета те подношењу извјештаја против ухапшеног.

Локални портал „Приједорданас“ наводи да је „ауди“, који се кретао великом брзином ударио три млађе особе које су  ишле ивицом коловоза.

Том приликом тешко је повријеђен тинејџер, а бицикл који је гурао један од младића је преполовљен и завршио је у каналу поред пута. Нажалост, несрећни петнаестогодишњак је због тешких тјелесних повреда преминуо у болници.

Према ријечима младића који су наишли након несреће, несавјесни возач се потом великом брзином удаљио, а приједорски портал наводи да трагови упућују да је скренуо у Камичанима на стару цесту и кренуо према Ламовитој.

-Возио сам у правцу Приједора када сам у мраку на цести угледао неко кретање па сам успорио. Помислио сам да су мигранти јер их повремено видим на овом дијелу пута. Угледао сам млађег момка који је махао рукама а потом и тијело на коловозу. Нисам много размишљао јер је други младић био тешко повријеђен већ сам их обојицу убацио у аутомобил и упутио се ка приједорској болници. Након тога сам се вратио на лице мјеста гдје је стигла полиција а тада сам чуо да је возач који их је ударио побјегао - рекао је  Приједорчанин који је наишао након незгоде.

Увиђај су у присуству дежурног тужиоца обавили полицијски службеници ПС за безбједност саобраћаја Приједор.

Како наводе из полиције, возач је ударио малољетну особу која је усљед задобијених повреда преминула.

-Полицијској управи Приједор је око поноћи пријављено да се на магистралном путу Приједор – Бањалука, у мјесту Козарац, догодила саобраћајна незгода у којој је малољетни пјешак задобило повреде, док се непознати возач који је проузроковао незгоду возилом удаљио са лица мјеста. Малољетник је превезен у ЈЗУ Болница „Др Младен Стојановић” у Приједору, гдје је усљед задобијених повреда преминуо – стоји у саопштењу ПУ Приједор.

Увиђај на лицу мјеста саобраћајне незгоде обавили су поступајући тужилац ОЈТ Приједор и полицијски службеници ПУ Приједор.

Полицијска управа Приједор још једном апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајна правила и прописе, вожњу прилагоде условима и стању на путу, те да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у саобраћају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана