Ухапшен власник привредног друштва због преваре

Срна
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Припадници Управе криминалистичке полиције МУП-а Србије ухапсили су власника једног привредног друштва чији су иницијали Н.П. (36) због сумње да је више предузећа са којима је сарађивао преварио и од њих противправно присвојио 2.545.200 динара (око 22.000 евра).

Како се сумња, Н.П. је у својству власника једног привредног друштва, у намјери да себи прибави противправну имовинску корист, довео у заблуду одговорна лица више привредних друштава са територије Београда, Новог Сада и Чачка.

Осумњичени је од њих тражио да му испоруче робе, иако је знао да његово привредно друштво не остварује приходе и да неће моћи да је плати, као ни да измири обавезе по издатим мјеницама у корист тих привредних друштава, саопштено је из МУП-а Србије.

На овај начин осумњичени је навео одговорне у привредним друштвима да му испоруче робу у укупној вриједности од око 2.545.200 динара (око 22.000 евра), за колико је оштетио друштва од којих је наручио робу, јер је робу продао, а није уплатио ништа на њихове рачуне.

Осумњичени ће бити задржан и, уз кривичну пријаву, приведен надлежном тужилаштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана