Дервенћанин пресрео таксисте и отео им 300 евра

Небојша Томашевић
Дервенћанин пресрео таксисте и отео им 300 евра

БРОД – Полиција је за свега неколико часова ухапсила разбојника који је на путу Брод-Оџак, у мјесту Доњи Клакар заједно са још двије особе пресрео два такси аутомобила и отео око 300 евра од возача, потврђено је "Гласу Српске".

Незванично сазнајемо да је ухапшен Дервенћанин Милан Стринић (36), који је, возећи "голф 6", пресрео два такси возила из Бањалуке те је од возача отео новац.

Извор близак истрази је рекао да је докази указују  да је осумњичени  претекао  возила те стао испред њих и када су се зауставили он им је приша и пријетећи пиштољем отео паре те побјегао. Појаснио је да је осумњичени откривен оперативним радом полиције између осталог на основу описа возила којим је управљао. 

Како је саопштено из Полицијске управе Добој, наводећи иницијале, разбојништво је почињено уторак увече, а ухапшени је осумњичен да је починио разбојништво.

- Полицијској станици Брод 22. јануара око 22,25 часова пријављено је да су пресретнута два возила која су се кретала магистралним путем Брод-Оџак, у мјесту Доњи Клакар од стране непознатих лица која су уз пријетњу ватреним оружјем – пиштољем узела новац од оштећених лица-наведено је у саопштењу.

Додали су да су претресом М.С. као и возила и локација које користи на подручју Дервента пронађени предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела разбојништво и  ручна бомба.

- Претрес је урађен на основу наредбе Окружног суда Добој, а осумњичено лице М.С. ће уз извјештај о извршеним кривичним дјелима бити предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва Добој. Том лицу на терет се стављају кривична дјела разбојништво и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја-стоји у полицијском саопштењу.

Ухапшени Стринић је познат по чињењу кривичних дјела и  привођен је због тешких крађа, али и изазивању опште опасности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана