Ухапшен разбојник који је опљачкао и повриједио старицу у Сокоцу

Н.Т.
Ухапшен разбојник који је опљачкао и повриједио старицу у Сокоцу

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Илија Шкаво (36) из Приједора ухапшен је због сумње да је свезао и повриједио старицу (86) из Сокоца и отео јој накит и новац, потврђено је "Гласу Српске".

Он је разбојништво починио 7. септембра када је упао у кућу старице у мјесту Кула, а брзом акцијом полиције ухапшен је исти дан.

Шкаво је у старичину кућу упао у пријеподневним часовима   те је свезао и повриједио, а након преметачине у кући је напао новац и накит те побјегао.

Како је рекао извор близак истрази одмах након пријаве овог разбојништва покренута је истрага те су полицајци за свега неколико сати открили и ухапсили разбојника.

Из Полицијске управе Источно Сарајево, наводећи иницијале, потврдили су да им је разбојништво пријављено 7. септембра у 10.30 часова.

- Пријављено је да је у мјесту Кула, општина Соколац извршено кривично дјело разбојништво од стране непознатог лица над осамдесетшестогодишњом женском особом. увиђај на лицу мјеста извршен је у присуству тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево којом приликом је констатовано да је непознати извршилац употребом физичке силе нанио тјелесне повреде наведеној особи и од исте отуђио одређени износ новца и више комада златног накита- саопштено је из ПУ Источно Сарајево.

Наводи се да су Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево, брзом интервенцијом након пријаве  на подручју општине Рогатица,  пронашли и лишили слободе лице иницијала И.Ш. из Приједора због сумње да је  починило кривично дјело разбојништво. Додали су да је у току је криминалистичка обрада лица И.Ш. и документовање предмета.

Шкаво је је познат полицији по сукобу са законом и раније је сумњичен  за више кривичних дјела. Он је  фебруару ове године ухапшен  због сумње да је од познаника украо 20.000 КМ, након чега се таксијем дао у бјекство. Приликом хапшења код њега је тада  пронађен украдени новац.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана