Ухапшен радник Тужилаштва БиХ због мита

Небојша Томашевић
Ухапшен радник Тужилаштва БиХ због мита

САРАЈЕВО - Радник Тужилаштва БиХ Мустафа Врабац (38) ухапшен је због сумње да је од једне особе тражио 10.000 евра да би му обезбиједио наводно повољнији статус.

Како је саопштено из Тужилаштва БиХ поменутог терете за кривично дјело примање награде или других облика користи за трговину утицајем.

- Осумњичени је ухапшен у акцији по налогу Тужилаштва БиХ поступајући у односу нулте толеранције према појавама коруптиних активности. Акцију су провели полицијски службеници  МУП-а Републике ССрпске  и МУП-а КС. Осумњичени Врабац  је под истрагом да је, у протеклом периоду, ступио у контакт са једном особом, те тражио за себе незакониту имовинску корист у износу од 10. 000 евра како би у својству службене особе и радника Тужилаштва  БиХ, покушао утицати и исходити повољнији статус за наводног осумњиченог - саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Додаје се да ће осумњичени  у законском року бити предат поступајућем тужиоцу који ће га испитати и након тога донијети одлуку о даљим активностима.

Истиче се да је главни тужилац наложио суспензију и удаљење осумњиченог из Тужилаштва  БиХ. 

- Тужилаштво БиХ и главни тужилац позивају грађане, да пријаве свако коруптивно и незаконито поступање, нарочито ако су починиоци тих активности радници институција и агенција за провођење  закона, како би се незаконита поступања процесуирала. Циљ је одстрањивања корумпираних радника из свих институција, а нарочито агенција за провођење закона - наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана