Ухапшен Приједорчанин који је пуцао на кафић

Невена Рељић
Ухапшен Приједорчанин који је пуцао на кафић

БАЊАЛУКЛА - Бањалучка полиција ухапсила је Приједорчанина Рената Марјановића (32) који је у суботу пуцао на кафић у Приједору и он је данас предат надлежном тужилаштву, потврђено је "Гласу Српске".

Портпарол Полицијске управе (ПУ) Бањалука Данијела Мучибабић рекла је, наводећи иницијале, да је Марјановић ухапшен на основу потјернице коју је за њим расписала ПУ Приједор.

- Осумњичени за убиство у покушају Р.М. из Приједора предат је тужиоцу. Он је ухапшен јуче, 8. марта – саопштила је ПУ Приједор.

"Гласу Српске" речено је да су га, након што је полицији јављено да је отпуштен са лијечења на Клиници за психијатрију, ухапсили припадници Јединице за интервенције у Мачванској улици у Бањалуци, а приликом хапшења није пружао отпор.

- Предузимањем истражних мјера и радњи пронађено је возило „опел корса“ које је осумњичени користио у вријеме извршења кривичних дјела, као и аутоматско ватрено оружје за које ће се даљим вјештачењем утврдити да ли је кориштено приликом извршења кривичних дјела. Након криминалистичке обраде, осумњичени Р.М. је уз извјештај о почињеним кривичним дјелима убиство у покушају и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја  предат у надлежност тужиоцу Окружног јавног тужилаштва Приједор – казали су у ПУ Приједор.

Марјановић  је у суботу увече из аутоматске пушке испалио 17 хитаца у локал “Четири WД” у Приједору, а у недјељу ујутру је отишао у бањалучку Клинику за психијатрују гдје је задржан.

У Полицијској управи  Приједор тада су, наводећи иницијале, рекли да ће осумњичени бити испитан када се за то стекну услови.

Марјановић је око 20.40 испуцао рафал у локал који се налази у улици Славка Родића у Приједору.  У нападу није било повријеђених, али је причињена већа материјална штета.

Он је од раније познат полицији по чињењу кривичних дјела, а наводно има и одређених психичких проблема.

Полиција је од њега у јануару ове године  одузела “ВW тоуран” након што је утврђено да по основу неплаћених новчаних казни дугује 15.885 КМ.

Контролисан је у Козарској Дубици, и током претреса возила откривена је и полуаутоматска пушка калибра 7,62 милиметара, бајонет за војну пушку, ручна бомба М-75 и 26 пушчаних метака калибра 7,62 милиметра.

Раније је пријављен због насиља у породици, а у марту 2019. године је на отпаду секундарних сировина малтретирао и вријеђао суграђанина бошњачке националности. Снимак је објавио је на свом "Фејсбук" профилу након чега је и ухапшен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана