Ухапшен поштар који је пријавио пљачку у Тузли

ГС
Foto: Илустрација

ТУЗЛА - Службеници Управе полиције МУП-а ТК ухапсили су четири особе због пљачке поштара ЈП БХ Пошта. Медији сазнају да је међу њима и сам поштар који је пријавио пљачку.

Наиме, у сриједу је полицији пријављено да су непознате особе опљачкале упосленика ЈП БХ Пошта у тузланском насељу Солина.  Како су казали из Управе полиције МУП-а ТК, службеницима Полицијске станице Исток ПУ Тузла у сриједу око 13 сати пријављено је разбојништво над поштаром БХ Пошта.

Том приликом је отета одређена количина новца, наводно 20.000 КМ.  Након запримљене пријаве, неопходне мјере и радње предузели су службеници Одјељења криминалистичке полиције Полицијске управе Тузла.

Даљњом истрагом, службеници су дошли до сазнања о могућим починиоцима разбојништва. Како су из МУП-а ТК саопштили, ради се о Е.Г. (24), А.М. (23), Ш.Е. (39) и С.А. (27) из Тузле.

"Ухапшени су у сриједу и сутрадан су, након криминалистичке обраде, уз Извјештај, предати Кантоналном тужилаштву Тузланског кантона на даље поступање", казали су из полиције.

Општински суд Тузла издао је наредбу за претрес те су полицијски службеници ОКП ПУ Тузла, уз асистенцију ПС Исток, ПС Запад и ПС Центар, претресли стамбене објекте и возила које користе ухапшени.

Том приликом је нађена одређена количина новца, поштанских чекова и пошиљки, дигитална вага за прецизно вагање, два ПВЦ паковања дроге и други предмети који могу користити као доказ у каснијем поступку.

Није прецизирано о којој врсти дроге се ради, а како су за медије казали из Кантоналног тужилаштва, међу ухапшенима је и поштар, односно радник БХ Поште, који је пријавио пљачку, пренијеле су Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана