Ухапшен осумњичени за убиство монаха

Небојша Томашевић, Невена Рељић
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА –Драган Шево (40), осумњичен за убиство монаха манастира Глоговац код Шипова Стефана Ачића (62), ухапшен је малоприје у мотелу "Нана", потврђено је "Гласу Српске"

Он је из мотела "Нана" у Бањалуци изнесен на носилима те је возилом Хитне помоћи превезен у Универзитетски клинички центар Републике Српске, а министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да се Шево сам повриједио ножем током акције хапшења.

- У хотел Нана упали су припадници САЈ-а и ухапсили осумњиченог. Он је током интервенције повријеђен, али је стабилног стања. Пребачен је у болницу и биће процесуиран - рекао је Лукач.

Шево је данас послијеподне лоциран у мотелу "Нана" у Бањалуци".

Након тога је пред мотел стигао велики број припадника Полицијске управе Бањалука и Специјалне антитерористичке једнице (САЈ) као и министар Лукач и директор Полиције РС Синиша Кострешевић  који су преговарали са осумњиченим.

Лукач је потврдио да је полиција контролисала све хотеле и мотеле у Бањалуци и да су тако открили гдје се налази Шево.

Шево је осумњичен да је монаха усмртио у понедјељак око 19 часова у трпезарији у манастира Глоговац, након што су заједно вечерали.

Ачић  је преминуо усљед искрварења након што му је ножем пробијена плућна артерија.

Током истраге полиција је ухапсила мушкарца који га је довезао до манастира и сачекао га испред те након злочина одвезао у Бањалуку.

Монах Стефан је данас сахрањен у манастиру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана