Ухапшен осумњичени за убиство Милана Шуше у Земуну

Г.С.
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Полиција је ухапсила Б. С. (35) који се сумњичи да је у Земуну убио Милана Шушу (39).

Одређено му је задржавање до 48 сати, преноси “Телеграф.рс”.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, УКП, Одјељења за сузбијање крвних и сексуалних деликата, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, ефикасном и свеобухватном акцијом лоцирали су и ухапсили Б.С. (1989) због сумње да је један од извршилаца кривичног дјела тешко убиство над тридесетдеветогодишњим мушкарцем, 17.фебруара у Земуну.

Полиција је осумњиченог Б.С. ухапсила приликом покушаја бјекства у сусједну државу.

Њему је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.

Такође, полиција је идентификовала и другог извршиоца овог кривичног дјела за којим интензивно трага.

Истрага

Милан Шуша ликвидиран је, прошле суботу, испред своје куће у Земуну усред бијела дана и то само седам дана пошто је изашао из затвора.

Његово тијело затечено је поред аутомобила “ауди”, са прострелним ранама у предјелу главе и тијела. Починилац је побјегао са лица мјеста одмах након убиства.

 

Убица је највјероватније, пратећи Шушу у претходном периоду, примјетио да је његова кућа покривена надзорним камерама, па се из тог разлога и маскирао.

Полиција је одмах преузела снимке са надзорних камера, како би открили идентитет нападача, или више њих, с обзиром на то да се сумња да је мушкарац који је ликвидирао Шушу имао помагача. Претпоставља се да је он знао када ће Милан да буде пуштен из затвора, те да га је све вријеме пратио и направио план убиства.

На мјесто злочина дошао је пјешке, а сумња се да је имао саучесника који га је довезао и паркирао се нешто даље од куће жртве.

Наводни мотив убиства је стари дуг, али говори се о томе да је Шуша имао много непријатеља, те се и даље трага за починиоцем, који се вјероватно крије на унапред испланираном мјесту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана