Ухапшен осумњичени за обљубу дјетета

Н. Томашевић
Ухапшен осумњичени за обљубу дјетета

ЗВОРНИК – Полиција је ухапсила И.М. са подручја града Зворника, због постојања основа сумње да је починило кривична дјела искориштавање дјеце за порнографију и обљуба са дјететом млађим од петнаест година.

Како је саопштено из Полицијске управ Зворник осумњичени је ухапшен 18. августа, а након што је испитан и предат у надлежност Окружном јавном тужилаштву у Бијељини на даље поступање.

- По наредби Основног суда Зворник, а уз претходну сагласност поступајућег тужиоца извршен је претрес куће и просторија које користи наведено лице. Том приликом су пронађени и одузети предмети који се могу довести у везу са предметним кривичним дјелима- стоји у саопштењу полиције.

Наводи се да Полицијски службеници ПУ Зворник предузимају мјере и радње из своје надлежности с циљем заштите најрањивије категорије друштва.

- Сва лица која почине оваква и слична кривична дјела бити процесуирана у складу са законом. Позивамо грађане, родитеље, просветне раднике, да пријаве сваку сумњу на извршење поменутих и сличних кривичних дјела како бисмо заједно дали допринос на очувању њихове безбједности и стварању повољног окружењу-наведено је у саопштењу.

Напоменули су да је сазнању о предметним кривичним дјелима управо допринијела сарадња полиције и грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана