Ухапшен осумњичени за напад на судије након утакмице Вележ - Борац

Срна
Foto: Бљесак инфо

МОСТАР - Припадници МУП-а Хецеговачко-нертванског кантона лишили су слободе лице чији су иницијали Ф.Л. (21) које се доводи у везу са нападом на фудбалске судије утакмице између Вележа и Борца.

Полиција је јуче ујутро у 7.15 часова лишила слободе лице Ф.Л. из Домановића, због постојања основане сумње да је починило кривично дјело насилничко понашање на подручју Полицијске управе Коњиц.

"Ф.Л. је задржан у просторијама Полицијске управе Чапљина, а у 11.00 часова предат је полицијским службеницима Полицијске управе Коњиц на даље поступање", саопштено је из кантоналног МУП-а.

Напад на фудбалске судије који су дијелиле правду на утакмици Вележ - Борац догодио се 22. септембра, 15 минута прије поноћи на магистралном путу у тунелу Лендава код Јабланице.

Том приликом је путничко возило голф пет, у којем су се налазиле четири особе, пресрео мерцедес у којем су се налазила три представника Фудбалског савеза БиХ.

У мерцедес је убачена бакља, што је изазвало пожар у којем је аутомобил изгорио, а судије су лакше повријеђене.

Утакмица 10. кола "М:тел" Премијер лиге БиХ између Вележа и Борца прекинута је у 82. минуту, при вођству Бањалучана 2:0, након што је група домаћих навијача утрчала на терен стадиона у Мостару. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана