Ухапшен осумњичени за кријумчарење миграната

СРНА
Ухапшен осумњичени за кријумчарење миграната

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ су на подручју Кладња ухапсили једно лице, осумњичено за кријумчарење миграната, саопштено је данас из Сипе.

Лице је ухапшено јуче, у наставку оперативне акције "Зип", по налогу Суда и уз надзор Тужилаштва БиХ због постојања основа сумње да је починило кривична дјела организовани клриминал у вези са кривичним дјелима кријумчарење лица, организовање групе или удружења за извршење кривичног дјела кријумчарење миграната.

Ово лице је након хапшења спроведено у просторије Сипе, гдје је над њим извршена криминалистичка обрада и испитивање у својству осумњиченог.

О даљем статусу овог лица ће се у законоском року одредити поступајући тужилац Тужилаштва БиХ.

Из Сипе су подсјетили да су њени припадници 6. фебруара реализовали оперативну акцију "Зип" која је резултат вишемјесечне истраге у сарадњи са припадницима Министарства унутрашњих послова /МУП/ Хрватске и уз подршку Европола, те да је тада ухапшено девет лица.

Истрагом је документовано кријумчарење око 70 држављана Турске из БиХ у Хрватску, те даље у земље ЕУ, а кријумчарење је вршено тако да су лица преко границе БиХ са Хрватском превожена скривена у камионима

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана