Ухапшен осумњичени за језиво убиство Нусрета Дестановића: Саопштено и гдје се крио

ГС
Ухапшен осумњичени за језиво убиство Нусрета Дестановића: Саопштено и гдје се крио

Аустријске власти ухапсиле су Сјеничанина С. З. А. (27), осумњиченог за убиство Нусрета Дестановића (28) из Тутина, сазнаје радио Сто плус.

Ухапшен по међународној потјерници, а С.З.А. је након злочина побјегао у Аустрију.

Трагедија се догодила 8. фебруара, када је, према оптужбама, С.З.А. смртоносно ранио Нусрета Дестановића користећи оштар предмет. Након убиства, тијело је наводно одбачено у напуштени бунар у селу Међугор, близу Сјенице, гдје је пронађено након два дана интензивне потраге.

Више тужилаштво у Новом Пазару покренуло је случај против С.З.А., оптужујући га за тешко убиство, што наглашава озбиљност злочина, преноси Курир

Истрага је, поред главног осумњиченог, обухватила и Е.Џ. (19) из Сјенице и Е.Х. (40) из Новог Пазара, који се суочавају са оптужбама за непријављивање припреме кривичног дјела и помоћ учиниоцу након извршења злочина, респективно.

Суд је за све осумњичене одредио притвор до 30 дана, док се чека даљи развој догађаја. Овај случај је поново покренуо дискусију о сигурности и правди у локалним заједницама, стављајући фокус на међународну сарадњу у борби против криминала.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана