Ухапшен осумњичени: У Томиславграду убијен ловац

СРНА
Ухапшен осумњичени: У Томиславграду убијен ловац

ЛИВНО - Мушкарац чији су иницијали Д.З. /44/ из Томиславграда ухапшен је због сумње да је током лова из нехата убио ловца Д.К. /61/ из овог града, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Ливањског кантона.

Полицији у Томиславграду је у суботу, 8. јуна, у 8.20 часова пријављено да се Д.К. дуже вријеме не јавља на мобилни телефон након чега су припадници Горске службе спасавања у Томиславграду око 9.20 часова успјели да лоцирају сигнал мобилног на локалитету Ковач, на планини изнад мјеста Еминово село, гдје је и пронађено тијело Д.К.

"У 16.30 часова у просторије МУП-а Ливањског кантона на криминалистичку обраду спроведен је Д.З. због сумње да је приликом лова усмртио Д.К. из ловачке пушке `Црвена застава`, након чега је лишен слободе због сумње да је починио кривично дјело изазивање смрти из нехата", наводи се у саопштењу.

На подручју Ливањског кантона протекле седмице у Томиславграду је регистрован напад на службено лице у вршењу дужности, у Босанском Грахову насиље у породици, у Гламочу тешка крађа, а у Ливну оштећење туђе ствари.

Регистровано је 18 саобраћајних незгода са материјалном штетом, а из МУП-а су прецизирали да се у Ливну догодило девет, у Томиславграду седам, те у Дрвару двије саобраћајне незгоде.

Евидентиран је и један прекршај јавног реда и мира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана