Ухапшен након филмске потјере у Приједору: Дрогиран аутом ударио полицајце

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

ПРИЈЕДОР - Еснаф Б. (48) из Санског Моста ухапшен је након што је дрогиран "мерецедесом" ударио и лакше повриједио два полицајца, те слупао њихов службени "голф", потврђено је "Гласу Српске".

Он је од полиције возилом бјежао неколико километара, након чега је у Петковцу изашао из аута и побјегао у шуму гдје је и ухапшен. 

Филмска потјера почела је у суботу увече, у Козарцу када је полицијска патрола покушала да легитимише Еснафа Б. који је стајао поред возила. 

" Када је видио полицајце, ускочио је у "мерцедес" и тад је закачио једног полицајца. Патрола је кренула у потјеру и престигла га у мјесту Петковац" казао је извор близак истрази.

Додао је да су полицајци припремили сачекушу са упаљеним ротационим свјетлима.

" Била је то филмска потјера и полицајци су након што су претекли "мерцедес" изашли на цесту и покушали да га зауставе. Возач је успорио те аутом ударио у полицајце, а затим у њихово возило у наставио да вози. 

Стао је убрзо изашао из аута и побјегао у шуму поред пута гдје је ухапшен" рекао је извор "Гласа Српске". 

Према његовим ријечима возач је тестиран на присуство наркотика у организуму, а тест је био позитиван. Сазнајемо да је Еснаф Б. познат од раније по сукобу с законом. 

Из Полицијске управе Приједор саопштили су да је возач "мерцедеса" Е. Б. два пута одбио да се заустави те аутом ударио два полицајца, лакше их повриједио и оштетио службено возило.

" Код Е. Б. је пронађена прашкаста материја, која подсјећа на кокаин. Против њега ће бити поднесен изјештај за спречавање службеног лица у вршењу слкужбене радње те захтјев за покретање прекршаја због посједовања дроге" рекли су у полицији.

Требиње

Напад на полицију забиљежен је и у Требињу гдје је Милан Ш. (22) прво извријеђао, а затим напао припадника Жандармерије. Инцидент се десио у недјељу око 20 часова, када ја патрола пришла младићу да га легитимише.

" Он је то одбио те је почео да вријеђа полицајце. Насрнуо је на једног полицајца којем је потргао еполете са чиновима с униформе, а потом га ударио" рекли су у полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана