Ухапшен мушкарац из Градишке: У кући крио војно наоружање, муницију и бомбу

Srna
Foto: Srna

ГРАДИШКA - Лице из Градишке чији су иницијали Н.В. ухапшено је након што је код њега пронађена војна пушка и одређена количина муниције, док је код лица М.С. полиција пронашла ручну бомбу.

Полиција је у оквиру оперативне акције "Калибар" претресла кућу и просторије које користи Н.В. и пронашла одређену количину војног наоружања и муниције, саопштено је из Полицијске управе Градишка.

Претреси су извршени на основу наредбе Основог суда у Градишци након што су оперативним радом на терену дошли до сазнања да ово лице посједује одређену количину војног наоружања.

Такође, полицајци су дошли до сазнања да лице чији су иницијали М.С. из Градишке посједује експлозивно средство у једном од помоћних објеката у свом дворишту па су на основу судске наредбе извршили претрес и пронашли ручну бомбу. 

Дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука наредио је да се против осумњичених Н.В. и М.С. поднесе извјештај о почињеним кривичним дјелима недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана