Ухапшен Мостарац осумњичен за учешће у убиству кавчанина Шћепана Рогановића

Танјуг, Агенције
Ухапшен Мостарац осумњичен за учешће у убиству кавчанина Шћепана Рогановића

ПОДГОРИЦА - Управа полиције Црне Горе саопштила је данас да је на територији БиХ ухапшен И. Г. (41) из Мостара, по потјерници Интерпола , због сумње да је почнио кривично дејло тешко убиство путем помагања.

Портал подгоричког Дана сазнаје да је ухапшен Игор Главаш, којег, како наводе, терете за помагање у тешком убиству Шћепана Рогановића.

Главаша су јуче ухапсили припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) БиХ, осумњичен је да је 2019. године постао члан криминалне организације која је за циљ имала извршење убиства Рогановића.

-И.Г. је лишен слободе након интензивне сарадње тимова за циљано трагање СИПА и Управе полиције Црне Горе. Слиједи даља комуникација правосудних органа БиХ и Црне Горе - наводе из Управе полиције.

Новљанин Шћепан Рогановић (37) убијен у фебруару 2020. године у Херцег Новом, а његови отац и брат су раније били мете напада у обрачуну који црногорски медији називају ратом шкаљарског и кавачког клана који је однио око 40 жртава.

На степеницама код Канли куле у Шћепана Рогановића сасуто је пет хитаца.

Шћепан Рогановић био је старији је син Ника Рогановића, који је убијен 26. јула 2017. године испред свог стана у Херцег Новом, и брат Душка Рогановића који је 25. априла 2017. у експлозији остао без ногу.
Шеф шкаљарског клана Игор Вукотић (42) и још четворица припадника те криминалне групе осумњичени су у јуну ове године  за убиство Шћепана Рогановића.

Вукотић је у бјекству, а полиција је због стварања криминалне организације ухапсила Новљанина Марка Радовића (29), Славка Радуловића (42) и Милоша Гвозденовића (35) и као петог осумњиченог означила Цетињанина Илију Милановића (37), који је од раније у затвору.

Терете их да су, са раније ухапшеним припадницима шкаљарског клана, створили криминалну организацију која је имала за циљ ликвидацију Рогановића.

За убиство Рогановића раније су оптужени Дино Ибрахимовић, Крсто Вујић, Мили Бајрамовић, Милош Комар и Игор Главаш. Директним извршиоцем означен је Бајрамовић. Он је у бјекству, као и Вујић, оптужени организатор те криминалне групе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана