Ухапшен младић из Бугојна због изнуде тешке 1.2 милиона марака

Н. Т.
Foto: ФУП

БУГОЈНО - Припадници Федералне управе полиције ухапсили су И.М. (44) из Бугојна због сумње да је у претходне четири године пријетњама изнудио око 1.2 милона марака од власника једног предузећа у Бугојну.

Како је саопштено из ФУП-а акција у којој је расвјетљен овај случај изведена је јуче и данас по налогу тужилаштва  Средњобосанског кантона.Истакли су да је приликом хапшења од осумњиченог је одузето 10.000 КМ које је непосредно прије тога узео од жртве. 

Од осумњиченог је, како је саопштила полиција,  одузет и скупоцијени  "БМВ" вриједан 250.000 КМ који је он  раније одузео незаконито од оштећеног.

- Лице И.М. се сумњичи да је у претходне четири године континуирано изнуђивало новац од власника једног привредног субјекта из Бугојна. При томе му је упућивао озбиљне пријетње по живот и тијело, те је на тај начин за себе прибавио протуправну имовинску корист од око  1,2 милиона марака-саопштено је из полиције.

Наводи се да је претресом куће и пратећих објеката које користи осумњичени на подручју опћине Бугојно пронађено и одузето 30.000 КМ, ватрено оружје и други предмети који ће бити кориштени као доказ у кривичном поступку. Претрес је урађен по наредби Општинског суда у Бугојну.

- Лице лишено слободе И.М. је криминалистички обрађено у службеним просторијама Федералне управе полиције. Након тога је  данас предато на даљу надлежност Кантоналном тужилаштву Средњобосанског кантона уз узвјештај о почињеном кривичном дјелу изнуда - наводи се у саопштењу.

 


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана