Ухапшен Мирза Гачанин, члан наркокартела Тито и Дино

ГС
Foto: Принтскрин

МАДРИД - Мирза Гачанин, осумњичени наркобос и рођак шефа суперкартела Едина Гачанина, ухапшен је у Шпанији по међународној потјерници и биће изручен Холандији.

Објавио је то портал Рапорт, који додаје да је Гачанин означен као члан наркокартела Тито и Дино, чији је шеф Един Гачанин.

Мирза Гачанин, подсјећају медији, осуђен је у Холандији на четири године затвора за прање неколико милиона евра, који вјероватно потичу од наркокартела.

Изручење Мирзе Гачанина у априлу прошле године је затражило и Тужилаштво БиХ, које води истрагу против њега. Међутим, како је речено, он ће бити изручен Холандији јер је њихов држављанин.

Иначе, Мирза Гачанин је, према писању медија, један од високорангираних чланова нарко картела Тито и Дино, а 2021. године пуштен је из притвора у Холандији. Одређене су му мјере забране напуштања мјеста пребивалишта и забрана контактирања са свједоцима.

Међутим, како постоје тврдње, он и даље остаје један од главних осумњичених у оквиру истраге коју против њега води низоземско правосуђе, преносе Независне.

Гачанин је хапшен у мају 2020. године у оквиру велике међународне истраге о прању новца стеченог кријумчарењем кокаина. Тада је ухапшена и његова супруга која је, како постоје тврдње, заједно са Мирзом Гачанином куповала некретнине у низоземском граду Бреда, вриједне више од 2,3 милиона евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана