Ухапшен љекар због сумње да је незаконито преписао више од 4.100 паковања хормона раста

РТС
Foto: Илустрација

БЕОГРАД- Полиција у Краљеву ухапсила је доктора запосленог у Дому здравља Јагодина, због постојања основа сумње да је извршио кривично дјело злоупотреба службеног положаја, и мушкарца из Јагодине, осумњиченог за то кривично дјело у помагању, саопштио је МУП.

Сумња се да је М. М. (65), од 1. јануара 2019. до 9. јануара 2023. године, на основу документације љекара специјалисте за коју је знао да је неистините садржине, а коју му је доставио Н. Н. (43), том пацијенту увео у терапију лијек соматропин, познатији као хормон раста, и преписао му 4.149 паковања тог лијека.

Лекове укупне вриједности око 105.188.985 динара Н. Н. је, како се сумња, подизао у апотекама, чиме су обојица прибавили противправну имовинску корист од око 105.188.985 динара и за исти износ оштетили Републички фонд за здравствено осигурање.

Они су ухапшени од стране припадника МУП-а, Управе криминалистичке полиције, по налогу Посебног одјељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву и они ће уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана