Ухапшен Илија Васовић који се помиње у транскрипту Европола о шверцу цигарета

GS
Foto: Ilustracija

ПОДГОРИЦА - Бивши шеф криминалистике полиције у Бару Илија Васовић ухапшен је јутрос по налогу Специјалног државног тужилаштва (СДТ).

Васовића су у Бару рано јутрос ухапсили припадници Специјалног полицијског одељења (СПО), након што је подгорички портал Либертас објавио транскрипт разговора, који је Црна Гора од Европола добила још у јуну прошле године.
    
Подгоричке Вијести пишу да припадници СПО на више локација обављају претресе.
    
У транскрипту СКY-а Васовић према детаљним инструкцијама одбеглог оптуженика Александра Мркића у јануару 2021. године, са лажним дипломатом Стеваном Стивом Симијановићем, у стану бизнисмена Миодрага-Даке Давидовића у Подгорици, уговара преузимање свих послова у вези са шверцом цигарета у Црној Гори.
    
Судећи према комуникацији са Скy ЕЦ Ц, у које је Либертас имао увид, Васовић се наводно годинама бавио шверцом цигарета, злоупотребом службеног полажаја, прањем новца и другим кривичним делима.
    
Илију Васовића је у јануару 2017. године за првог сарадника, шефа криминалистике, изабрао тадашњи начелник Центра безбједности (ЦБ) Бар, Драго Спичановић. Касније је, од јуна 2019. године био и први сарадник тада новоизабраног шефа ЦБ Бар Веселина Маговчевића.
    
Разрјешен је са те функције у априлу 2021. године, по одлуци тадашњег вршиоца дужности директора Управе полиције Зорана Брђанина. Од тада је нераспоређен. Васовић је, прије именовања на место шефа криминалистике у Бару, био инспектор за крвне деликте у Одјељењу безбједности Улцињ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана