Ухапшен двојац, пронађена дрога, оружје и новац

GS
Foto: Vijesti.ba

ТУЗЛА - Два мушкарца са подручја општине Лукавац ухапшени су због сумње да су починили кривична дјела недозвољено држање оружја или експлозивних материја и неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога, саопштено је данас из Министарства унутрашњих послова (МУП) Тузланског кантона.

Ухапшени су Д.Б. (40) због сумње да је починио кривино дјело недозвољено држање оружја или експлозивних материја и М.М. (34) због сумње да је починио кривично дјело неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога.

У претресу куће и помоћних објеката на подручју Лукавца које користе Д.Б. и М.М. пронађена је полуаутоматска пушка калибра 7,62 милиметара са припадајућим оквиром у којем се налазило пет метака, ваздушна пушка с оптичким нишаном, пиштољ ЦЗ М 57.

Пронађено је и више паковања материје која подсјећа на дрогу, двије дигиталне ваге за прецизно мјерење, око 1.400 КМ и други предмети који могу послужити као доказ у каснијем поступку.

Претреси су извршени по наредби Општинског суда у Лукавцу.

Након претреса осумњичене особе су хапшене и приведене у службене просторије ради криминалистичке обраде, након чега ће уз одговарајући извјештај бити предати Кантоналном тужилаштву Тузланског кантона на даље поступање, преноси Срна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана