Ухапшен двојац из Посушја у акцији “Колибрић 21”: Одбацио дрогу током полицијског претреса

Невена Рељић
Ухапшен двојац из Посушја у акцији “Колибрић 21”: Одбацио дрогу током полицијског претреса

ПОСУШЈЕ - Двије особе ухапшене су у акцији “Колибрић 21”, током које је заплијењена одређена количина марихуане и кокаина, сазнаје “Глас Српске”.

Како је саопштено из МУП-а Западно-херцеговачког кантона (ЗХК), ухапшени су А. Г. (28) и Ј. Б. (27) из Посушја. Наркотици су пронађени код А. Г. који је предат тужилаштву, док је Ј. Б. пуштен да се брани са слободе.

Из МУП-а ЗХК саопштили су да је полиција у сриједу претресла кућу у Липовцима, стан у Посушју те аутомобил који користи А. Г.

- Извршеним претрагама пронађени су марихуана и кокаин, двије дигиталне ваге, више мобилних телефона, новац, као и остали предмети који се могу довести у везу с кривичним дјелом неовлашћена производња и стављање у промет опојне дроге - рекли су из МУП-а.

Ухапшени А. Г. након криминалистичке обраде предат је у Кантонално тужилаштво.

Истог дана у току акције заустављен је аутомобил који је возио С. Т. (29) из Јајца, а приликом полицијске контроле одбацио је врећицу у којој се налазила марихуана, што су полицајци уочили.

Након извршених вјештачења и комплетирања предмета против С. Т. биће упућен извјештај Кантоналном тужилаштву о почињеном кривичном дјелу посједовање и омогућавање уживање опојне дроге.

У другој акцији, на граничном прелазу Делеуша код Требиња, ухапшен је Сарајлија Един Шахбаз (51), који је осумњичен да је превозио 37 килограма марихуане и око 204 грама хашиша из Црне Горе у БиХ.

Шахбаз је након хапшења предат у Тужилаштво БиХ, које је у петак, након саслушања затражило његов притвор.

- Притвор је предложен због бојазни да би осумњичени на слободи могао уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак утицајем на свједоке или саучеснике - саопштили су из Тужилаштва БиХ.

Додали су да је осумњичени под њиховом истрагом те да се терети за кривично дјело неовлашћени промет опојне дроге, за које је одређена казна затвора од најмање три године. Шахбаз је ухапшен у оквиру акције коју су службеници Управе за индиректно опорезивање (УИО) спровели са Тужилаштвом БиХ на граничном прелазу Делеуша код Требиња. Том приликом одузели су 35 паковања у којима се налазило 37 килограма марихуане и око 204 грама хашиша, чија је улична вриједност око 225.000 КМ.

Возило

Из Управе за индиректно опорезивање саопштили су раније да је дрога на граничном прелазу Делеуша одузета у сриједу.

- Наркотици су били упаковани у пластичне фолије које су се налазиле у двије црне платнене торбе. Пронађене су у товарном дијелу возила којим је превожена роба из Црне Горе у БиХ - рекли су из УИО.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана