Ухапшен држављанин Србије кога МУП Српске тражи због убиства

Срна
Ухапшен држављанин Србије кога МУП Српске тражи због убиства

САРАЈЕВО - На граничним прелазима је протеклих седам дана на основу расписаних потрага ухапшено седам лица, међу којима и држављанин Србије за којим је Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске расписало потрагу због убиства, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Припадници јединице Граничне полиције БиХ Вишеград јуче су ухапсили држављанина Србије чији су инцијали С.М. (45) за кога је граничним провјерама утврђено да је МУП Српске за њим расписао потрагу због кривичног дјела убиство.

С.М. је контролисан на уласку у БиХ на Међународном граничном прелазу Вардиште и предат је припадницима МУП-а Српске.

Припадници ове јединице су истог дана приликом изласка из БиХ на прелазу Вардиште ухапсили држављанина БиХ чији су иницијали М.Б. (39) кога потражује Општински суд у Сарајеву због кривичног дјела утаја и он ће бити предат надлежном органу.

Припадници јединице Граничне полиције Градишка су у сриједу, 17. маја, ухапсили држављанина БиХ са иницијалима М.Џ. (44) јер је утврђено да је МУП Кантона Сарајево расписао потрагу за њим због кривичног дјела тешка крађа.

М.Џ. је контролисан је на уласку у БиХ на прелазу Градишка и предат је припадницима МУП-а Кантона Сарајево.

Службеници ове јединице су приликом изласка из БиХ на прелазу Градишка ухапсили држављанку БиХ чији су иницијали Р.Х. (29)  за коју је утврђено да је потражује Општински суд у Живиницама због кривичног дјела крађа и она је предата у надлежност службеницима Центра судске полиције у Посавском кантону.

Припадници јединице Граничне полиције Градишка су у недјељу, 14. маја, при уласку у БиХ ухапсили држављанина БиХ чији су иницијали М.М. (53) јер га потражује Основни суд у Бањалуци због кривичног дјела разбојничка крађа и он је предат службеницима бањалучког Окружног центра судске полиције.

Припадници јединице Граничне полиције БиХ Бијељина су у уторак, 16. маја, ухапсили држављанина БиХ Д.Д. (57) након што је установљено да је бијељинска Полицијска управа расписала потрагу за њим због кривичног дјела недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Д.Д. је контролисан на уласку у БиХ на прелазу Рача и предат је припадницима Полицијске управе Бијељина.

Службеници Јединице Граничне полиције Брод су у суботу, 13. маја, ухапсили држављанина БиХ чији су иницијали З.В. (61) јер је утврђено да је МУП Кантона Сарајево расписао потрагу за њим због кривичних дјела лака тјелесна повреда и изазивање опште опасности.

З.В. је контролисан на изласку из БиХ на прелазу Брод и предат је службеницима МУП-а Кантона Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана