Ухапшен Братунчанин: Пијан дивљао у кафићу, код себе имао бомбу

Срна
Ухапшен Братунчанин: Пијан дивљао у кафићу, код себе имао бомбу

БРАТУНАЦ - Братуначка полиција ухапсила је лице Ј.Ш. због сумње да је извршило кривична дјела угрожавање сигурности и неовлаштена производња и промет оружја и експлозивних направа, саопштено је из Полицијске управе Зворник.

Хапшење је извршено синоћ у 21.50 часова након више пријава полицији да Ј.Ш. вријеђа и пријети у угоститељским објектима. Прва пријава била је јуче око 18 часова, али изласком на лице мјеста полиција није затекла наведено лице.

Три часа касније наведено лице је поново пријаљено због упућивања пријетњи и тада га је полиција пронашла испред угоститељског објекта у Братунцу. Код Ј.Ш. је пронађена експлозивна направа и алкотестирањем утврђено 1,70 промила алкохола у организму.

О случају је обавијештено Окружно јавно тужилаштво Бијељина, Подручна канцеларија Сребреница.

Уз сагласност Окружног јавног тужилаштва Бијељина, а по наредби Основног суда у Сребреници, јутрос је извршен претрес куће и других просторија, које користи лице Ј.Ш. и том приликом пронађене су и одузете четири ручне бомбе, једна мина и двије детонаторске каписле.

Полицијска станица Братунац ће лице Ј.Ш. уз извјештај о наведеним почињеним кривичним дјелима предати надлежном Тужилаштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана