Ухапшен бивши полицајац, тјелохранитељ Тита

ГС
Ухапшен бивши полицајац, тјелохранитељ Тита

САРАЈЕВО - Бивши припадник ФУП-а Џенис Кадрић, тјелохранитељ шефа нарко картела Едина Гачанина Тита, ухапшен је јутрос у Сарајеву, сазнаје портал "Аваза".

Ухапсили су га припадници МУП-а Кантона Сарајево у његовој кући.

Осим њега, полиција је ухапсила и Џениса Кадрића, који је раније такође довођен у везу са шефом наркокартела "Тито и Дино", сазнаје Клиx.ба.

Њих терете за кривично дјело прање новца, а истрага се води у вези са сазнањима са Скај апликације.

У току су претреси на подручју сарајевских општина Центар и Нови Град.

„Аваз“ сазнаје да је Кадрић ухапшен због сумње у прање новца и друге криминалне активности.  Кадрић је недавно дошао из Дубаија.

У децембру прошле године и у августу 2022. године био хапшен, али је убрзо пуштен на слободу.

Наркобос Един Гачанин Тито, којег је Кадрић чувао, склопио је споразум с Тужилаштвом у Холандији. Пресуда се односи на увоз двију пошиљки кокаина 2020. године у укупном износу од више од 2.400 килограма преко лука Ротердам и Хамбург и увоз хемикалија за производњу кристалног мета.

За Гачанина се пише да је руководио транспортом кокаина у Европу из Перуа, посебно од 2006. надаље. ДЕА је 2017. о Гачанину изнијела информације и окарактерисала да је вођа "Тито и Дино картела", тзв. "супер картела" који је дјеловао из Дубаија и који је сарађивао са клановима из Ирске и Италије.

Гачанин је ухапшен у Дубаију прошле године, као и десетине других осумњичених.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана