Ухапшен Бањалучанин због крађа тешких 39.000 КМ

Н. Т.
Ухапшен Бањалучанин због крађа тешких 39.000 КМ

БАЊАЛУКА - Габријел Митовић ухапшен је због сумње да је провалио у више станова на подручју Бањалуке из којих је украо новац и накит укупне вриједности од око 39.100 КМ, потврђено је "Гласу Српске".

Како је саопштено из Полицијске управе Бањалука терете га да је починио три тешке крађе.

- Лице Г.М. се сумњичи да је на подручју  Бањалуке од  29. децембра 2023. до 13. јануара ове године  физичком  снагом и уз помоћ  подесног алата отварао врата и прозоре балкона, а потом улазио у унутрашњост станова. Проналазио је проналазио и отуђивао новац и накит. Материјална штета причињена овим кривичним дјелима износи око 39 100 КМ - наведено је у саопштењу ПУ Бањалука.

Додали су да је у оквиру хапшења полиција на двије локације претресла станове које користи осумњичени те су том приликом пронађени и одузети предмети који потичу из наведених кривичних дјела, а који ће послужити као доказ у кривичном поступку.

 

Навели су да је претрес урађен на основу наредбе судије Основног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука. 

- Све мјере и радње предузете су под надзором дежурног тужиоца Окружног тужилаштва Бањалука, а након комплетирања и документовања предмета против лица Г.М. тужилаштву ће бити поднесен  извјештај о почињеним кривичним дјелима – рекли су у полицији.

Митовић је познат полицији по чињењу кривичних дјела и раније је хапшен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана