Ухапшен Авганистанац - један од највећих кријумчара људима на балканској рути

Срна
Ухапшен Авганистанац - један од највећих кријумчара људима на балканској рути

САРАЈЕВО- На подручју Бихаћа данас је ухапшен држављанин Авганистана чији су иницијали П.К. који је, према информацијама безбједносних служби, један од највећих организатора међународног ланца кријумчарења људима на балканској рути, саопштено је из Службе за послове са странцима.

Његово лоцирање и хапшење извршено је координисаном акцијом инспектора Службе за послове са странцима, а у сарадњи са припадницима Обавјештајно-безбједносне агенције и МУП-а ФБиХ.

Након завршетка активности надлежног тужилаштва, држављанину Авганистана ће бити изречена мјера протјеривања из БиХ, те ће бити стављен под надзор у Имиграциони центар, како би се створили сви неопходни услови за његово удаљење из БиХ.

У саопштењу је наведено да је већ дужи временски период Служба за послове са странцима, у сарадњи са Обавјештајно-безбједносном агенцијом, предузимала све неопходне оперативне мјере и радње на подручју БиХ ради проналаска лица за којег постоје информације и од међународних безбједносних органа да је један од највећих организатора међународног ланца кријумчарења људима на балканској рути.

-Служба ће и у наредном периоду у сарадњи са другим надлежним како домаћим, тако и међународним безбједносним органима, предузимати овакве и сличне активности које имају за приоритетни циљ откривање и спречавање нерегуларних миграција те самим тим давање доприноса заштити укупне безбједности грађана на подручју БиХ - наведено је у саопштењу.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана