Ухапшен Амар Шљиво за којим се трагало од 2016. године

ГС
Ухапшен Амар Шљиво за којим се трагало од 2016. године

САРАЈЕВО - Дугогодишњи бјегунац Амар Шљиво ухапшен је синоћ на подручју Кантона Сарајево.

Полицијски службеници Управе полиције Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево, у сарадњи са службеницима Обавјештајно - безбједносне агенције (ОБА) БиХ, су Шљиву (48) ухапсили по међународној потјерници  на подручју општине Вогошћа

Полиција је приликом претреса куће, пронашла одређену количину дроге, новца и оружја.

За њим је од 2016. године била расписана потјерница због неовлаштеног промета оружјем, војном опремом и производима двојне намјене и он је због тога и осуђен на двије година затвора.

У току јучерашње акције полиције, извршен је претрес куће и помоћних објеката које је користио осумњичени том приликом је пронађено и одузето:

четири пушке,

пиштољ са припадајућим спремником и девет комада муниције,

ручна бомба,

75 комада муниције различитог калибра,

11 ПВЦ пакета са садржајем сухе зељасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, укупне тежине око два килограма,

одређена количина евра,

други предмети од интереса за истрагу.

-По централној потјерници Суда БиХ која је расписана 27. априла 2016. године, због постојања основа сумње да је починио кривично дјело неовлашћени промет оружјем, војном опремом те производима двојне употребе као и због постојања основа сумње да је починио кривично дјело неовлашћени промет опојним дрогама, недозвољено држање оружја или експлозивних материја и кривично дјело Неовлаштена производња и стављања у промет опојних дрога, 48-годишњи Амар Шљиво је лишен слободе и смјештен у Просторије за задржавање особа лишених слободе МУП-а Кантона Сарајево - наводи се у званичном саопштењу МУП-а КС.

Он је тада због неовлашћеног промета оружјем, војном опремом и производима двојне намјене осуђен на двије године затвора.

Бранио се са слободе и када је дошло вријеме да одслужи казну, изгубио му се сваки траг и за њим је расписана црвена потјерница.

Шљиво је првобитно ухапшен 2015. године у оквиру акције “Бенелукс” када су такође ухапшени и Енвер Џанко, Адис Рамић и Осман Абдел Селам.

Тада су Абдел Селам, Џанко и Рамић лишени слободе у пограничном простору када су спријечени у пребацивању импровизоване експлозивне направе преко граничног прелаза у путничком моторном возилу, гдје је направа и пронађена, док је Амар Шљиво ухапшен на подручју Сарајева.

Прво су их теретили за тероризам, али је дјело преквалификовано и након признања кривице Шљиво и екипа осуђени су 2015. године за неовлаштену трговину војном опремом.

Привођен је крајем 2009. године због сумње да је напао двојицу сарајевских полицајаца. Хапшен је у неколико наврата због сумње да је учествовао у пуцњавама испред угоститељских објеката у Сарајеву.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана