Угашен пожар на затвору у Сарајеву, затвореници нису били на запаљеном спрату

ГС
Foto: Kliks

Зграда Казнено-поправног завода Сарајево која се налази у склопу Кантоналног суда се данас запалила. Опасност је елиминисана, а у пожару нема повријеђених.

Из ватрогасне службе су потврдили за Клиx.ба да је дошло до запаљења на крову централног затвора. Истичу да пожар није у потпуности локализован, али нема опасности по окружење.
Директор Казнено-поправног дома Фарук Зубчевић је за Клиx.ба казао како је претпоставка да је због високе температуре дошло до запаљења.
"Дио крова је у лиму, кров је ухватила ватра због температуре и то се пренијело по граничним дијеловима дрвених носача крова", казао је он.

Истакнуо је да осуђене особе нису евакуисане, али су на сигурном унутар зграде централног затвора. Наглашава и да на посљедњем спрату који се такођер запалио није ни било притвореника с обзиром на то да је увелико у току њихово премијештање у нову јединицу на Игману.
Зубчевић је поручио да уопште није чудно што је дошло до пожара на згради централног затвора с обзиром на то да он годинама упозорава на лоше стање зграде.

"Ми и исељавамо јер триста хиљада година нико ништа није хтио да уради, све се у дијеловима радило. Ватра је продукт свега тога", поручио је он.У том вријеме није било опасности по људе и неконтролисано ширење ватре, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана