Учитељицу усмртио аутомобил који се сам покренуо

Јасмина Салопек
Учитељицу усмртио аутомобил који се сам покренуо

БАЊАЛУКА- Учитељица разредне наставе у Основној школи „Доситеј Обрадовић“ у Бањалуци Марија Бузаџија (44) из Бањалуке погинула је јутрос у саобраћајној несрећи када ју је прегазио њен „опел“ који се сам покренуо, а који је претходно био упаљен, сазнаје „Глас Српске“.

Незванично, несрећна жена је упалила аутомобил и потом изашла из њега.

- Возило се покренуло и ударило је - каже наш саговорник.

Из Окружног тужилаштва Бањалука саопштили су да је до несреће дошло око седам часова у улици Радeнка Лолића у бањалучком насељу Павловац.

Несрећа се догодила у близини породичне куће настрадале жене.

- Увиђај на лицу мјеста обавио је дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука Блажић Жељко, заједно са полицијским службеницима Полицијске станице за безбиједност саобраћаја Бањалука – саопштено је из тужилаштва.

Додају да је тужилац наложио да се предузму све потребне истражне радње на утврђивању свих околности догађаја, а наложена је и обдукција тијела страдале која ће бити обављена у Заводу за судску медицину Републике Српске.

Радне колеге настрадале учитељице су у шоку. Кажу да чекају да буде обављен увиђај па да оду да изјаве саучешће члановима породице.

Наглашавају да је Марија била мајка троје дјеце и дивна жена.

Родитељи ученика којима је Бузаџија предавала казали су да су у шоку, те да се је она била диван човјек и педагог, увијек спремна за разговор и сарадњу.

Директорица ОШ „Доситеј Обрадовић“ Данијела Лолић рекла је за „Глас“ да  због трагедије која се догодила данас неће бити извођења наставе.

- Због специфичне ситуације, у сагласности са Министарством просвјете и културе РС договорили смо да данас откажемо наставу у обe смјене будући да је наставник биологије из наше школе супруг страдале раднице  - рекла је Лолић и додала да о детљима несреће не може говорити.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана