Учитељица се са ђацима закључала у учионицу због насилног деветогодишњака

Танјуг
Учитељица се са ђацима закључала у учионицу због насилног деветогодишњака

ЗАГРЕБ - У једној загребачкој основној школи данас је интервенисала полиција, након што се учитељица са ђацима закључала у учионицу, не желећи да на наставу прими ученика којег су довели родитељи.

Ријеч је о деветогодишњем дјечаку, за којег родитељи друге дјеце и ученици тврде да од почетка ове школске године злоставља вршњаке и због тога је посљедња два месеца био изопштен са наставе.

Родитељи дјечака су данас довели пред разред и захтијевали да уђе, а будући да су, како пише загребачки Јутарњи лист, наступили агресивно учитељица се препала за безбједност деце и своју.  

-Учитељица је срећом била прибрана и захваљујемо јој се на храбрости. Закључала се с нашом дејцом у разред и рекла им да је то пробна вјежба за кризну ситуацију. Сви смо дојурили до школе и у шоку смо. Сјетите се шта је било у Београду прије годину дана. Ово је престрашно шта дјеца и ми проживљавамо мјесецима – рекла је загребачком дневнику мајка једног од ученика.

Директорка у то вријеме није била у школи, па је позвана полиција.

Када се појавила, директорка је за Јутарњи рекла да родитељи дјечака редовно наступају агресивно.

-Учитељица се уплашила и није била сигурна да неће на силу нешто направили. Позвали смо полицију - навела је.

Додала је да родитељи дјечака нису за сарадњу и не прихватају никакве понуде школе, али ни Министарства која им се нуде.

-Они имају неку своју визију свог дјетета. Битно је да остала деца нису данас доживјела трауму - рекла је директорка.

Лист пише да је дечак од марта изопштен из разреда, да је наставу пратио из школске библиотеке онлајн, док је уз њега стално био један учитељ. Дјечак је увијек био у пратњи одрасле особе и није јео у исто вријеме кад и ученици из његовог разреда.

Ученици из његовог разреда се, кажу, нису усуђивали да одлазе у библиотеку гдје је он био изолован.

Дјечак је, наводе, своје вршњакиње називао погрдним именима мјесецима, малтретирао их, злостављао и сексуално узнемиравао, а снимао их је и мобилним телефоном, пише лист и додаје да се исто односио и према дјечарцима, које је ударао по по леђима и шаком у главу у неколико наврата, а знао је и да пријети њиховим родитељима.  

Тврде и да је дјечаке ситније грађе бацао, а једног је гурнуо тако да је ударио главом и ивицу стола и задобио подлив испод ока.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана