Убио жену и запалио стан, па отишао да пије и коцка: Детаљи оптужнице против Приједорчанина

Небојша Томашевић
Убио жену и запалио стан, па отишао да пије и коцка: Детаљи оптужнице против Приједорчанина

БАЊАЛУКА - Жарко Зорић из Приједора, кога терете да је на свиреп и бруталан начин убио емотивну парнеку Неду Милојевић (39), након злочина је запалио стан те отишао у кафић да пије и игра игре на срећу.

Ово се наводи у оптужници коју је против њега подигло приједорско Окружно тужилаштво, а потврдио Окружни суд у Приједору.

 Терете га за кривично дјело убиство на свиреп и подмукао начин и изазивање опште опасности.

Према оптужници, убиство се догодило 20. јануара ујутро у стану у којем је становала Милојевићева у улици Илије Стојановића у Приједору.

Оптужени је, стоји у оптужници, жртву избо ножем и угурао јој трулекс крпу у уста те је тако гушио.

Како се наводи, Зорић је, након крађе свађе Милојевићевом, узео кухињски нож те је више пута убо у предјелу главе, врата и руку. Жртва се покушала заштитити рукама и задобила је више убодних и резних рана од којих је пала на лежај.

- Док је оштећена лежала на лежају, дајући знаке живота и трпећи интезивне и дуготрајне болове и патње, упоран у својој намјери да је лиши живота и спријечи да евентуално позове помоћ, оптужени је узео трулекс крпу и угурао оштећеној у грло док је  беспомоћно лежала. Био је свјестан чињенице да ће оштећена на овај начин трпити болове и патње, усљед чега је дошло до насилног  угушења  оштећене Неде Милојевић и смртног исхода, насталог као посљедица зачепљења гркљања и ждријела масивним страним тијелом, односно трулекс крпом, потпомогнут оштећењем вратног дијела кичмене мождине - стоји у оптужници.

Додаје се да је  оптужени Зорић прешао у дневни боравак и запалио папир, у намјери да на тај начин изазове пожар и прикрије извршење кривичног дјела.  Наводи се да је Зорић након тога изашао из стана те отишао у комунално предузеће у којем је био запослен, а затим у угоститељски  „Болеро” гдје је конзумирао алкохол и играо игре на срећу.

- Након његовог  изласка из стана пожар се проширио на инвентар у дневном боравку и захватио међуспратну конструкцију. Услијед сагорјевања је дошло до урушавања дијела међуспратне конструкције у стану З.Г. у приземљу зграде и из којег је непосредно прије тога Г.З. изашла. Ширење пожара на остатак стамбене зграде, гдје се у становима у том тренутку налазио један број станара, накнадно је спријечено благовременим реаговањем припадника ватрогасне јединице из Приједора - стоји у оптужници.

Истиче се да је оптужени Зорић, док је подметао пожар, био свјестан чињенице да се ради о стамбеној згради са више станара гдје ће пожаром изазвати опасност за њихове животе и имовину већег обима, на шта је и пристао.

Обдукција

Према ранијим информацијама, из истраге обдукција је показала да је убица жртви угурао трулекс крпу  у ждријело те да је она умрла усљед гушења, а убодне ране је могла преживјети.

Према налазу обдукције убо ју је десет пута, а осим убода на врату, глави на жртви су пронађене и одбрамбене повреде на рукама што указује да се бранила од насилника.

Полиција је током истраге ронашла два ножа за које се претпоставља да су кориштена при извршењу злочина. Комшије убијене Приједорчанке су након злочина причале да су у току ноћи уочи убиства и у јутарњим часовима на дан када је откривен злочин чили свађу из стана  Милојевићеве. Претпоставља се да је мотив злочина љубомора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана