Убици из Тузле београдски суд одредио 30 дана притвора

Агенције
Убици из Тузле београдски суд одредио 30 дана притвора

БЕОГРАД - На приједлог Трећег основног јавног тужилаштва у Београду суд је одредио притвор до 30 дана Дамиру Мехићу Бибију (47) из Тузле који је у недјељу на београдском аеродрому „Никола Тесла” ухапшен с лажним документима Србије.

Након саслушања осумњиченог, тужилаштво је предложило суду да му одреди притвор због опасности од бјекства, саопштило је то тужилаштво.

Како је раније тужилаштво саопштило, наводећи инцијале, након што је полиција провјерила Мехића утврђено је да њега БиХ тражи због издржавања казне затвора.

У Србији га сумњиче да је приликом уласка у Србију, на аеродрому “Никола Тесла” пружио на увид полицијским службеницима СГП Београд фалсификована документа за утврђивање идентитета лица чиме је извршио кривично дјело навођење на овјеравање неистинитог садржаја.

С обзиром на то да је ухапшен по потјерници коју је расписала БиХ, у наредним данима ће у Београду бити спроведен поступак током којег се очекује да правосуђе БиХ пошаље званични захтјев за екстрадицију.

За сада још нема информација како је Мехић успио ући у Србију. Према писању српских медија, допутовао је из Италије.

Мехић је након крвавог обрачуна 22. јуна 2013. године, а у којем је убијен Емир Џинић, био у бјекству све до јануара 2018. године, када је ухапшен на Јахорини. Након спроведеног судског поступка Кантонални суд Тузла је у фебруару ове године донио је осуђујућу пресуду, али Мехић, који је након двије године проведене у притвору пуштен на слободу уз мјере забране, није био присутан на изрицању, те је за њим расписана потјерница.

Мехић се нашао на слободи искористивши законске могућности након отезања судског поступка. Мјере забране подразумијевале су забрану напуштања пребивалишта у Тузли, одузимање пасоша, забрану преласка границе БиХ и морао је да се једном седмично јавља у полицијску станицу.

Српски медији наводе да оперативна сазнања безбједносних служби указују на то да је Мехић био унајмљен за ликвидацију Луке Бојовића. Наводно га је је једна криминална група у Београду ангажовала за ликвидацију е Бојовића, који је у Шпанији био осуђен због организованог криминала, а од 30. новембра прошле године је у Србији. Наводе да је имао и тзв. штек стан у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана