У Завидовићима ухапшено једно лице, пронађени дрога и оружје

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - Полицијски службеници Управе полиције Федерације БиХ (ФБиХ) ухапсили су у Завидовићима једно лице и приликом претреса стана и пратећег објекта одузели опрему за узгој дроге, дрогу, оружје и муницију.

Од раних јутарњих часова Федерална управа полиције, под надзором Кантоналног тужилаштва Заничко-добојског кантона, предузима активности из своје надлежности на реализацији оперативне акције кодног назива “Рио”, у вези са документовањем лица и кривичног дјела недозвољења производња и промет дроге.

У оквиру наведених активности врши се претрес стана и пратећих објеката на подручју општине Завидовићи које користи осумњичено лице, које је данас приликом њихове реализације ухапшено, а које је од раније познато полицијским органима, саопштено је из Федералне управе полиције.

Приликом претреса су, до сада, пронађени и одузети опрема за лабораторију намијењену за узгој канабиса, око килограм зељасте материје која подсјећа на канабис, припремљене за даљу уличну продају, око пола килограма материје која асоцира на амфетамин, аутоматска пушка и муниција, те други предмети који потичу или се доводе у везу са предметним кривичним дјелом, а који ће бити кориштени као доказ у кривичном поступку.

Ухапшено лице ће након криминалистичке обраде у Федералној управи полиције у Зеници, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, бити предато на даљу надлежност Тужилаштву Зеничко-добојског кантона.

“Значајну подршку приликом Спровођења данашњих активности пружају припадници Полицијске управе Завидовићи”, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана